Basketclub neemt afscheid van ‘grijze vos’

Enkele oud-ploegmaats, burgemeester Kurt Vanryckeghem en voorzitter Kristof Chanterie zetten Dennis Vansteenbrugge en zijn echtgenote Nicole passend in de bloemetjes. (Foto HDV)
Redactie KW

Basketclub Bent Schoenen Waregem nam op passende wijze afscheid van Denis Vansteenbrugge. De erevoorzitter wil het wat kalmer aan doen en werd extra in de spotlights gezet door voorzitter Kristof Chanterie.

Ter gelegenheid van de thuiswedstrijd tegen Neufchâteau zwaaide Denis Vansteenbrugge het Waregemse basketpubliek uit. “Hij vierde twee dagen later zijn tachtigste verjaardag en besliste om zijn bestuurstaken neer te leggen”, verduidelijkt Kristof Chanterie. “Denis is ongeveer zeventig jaar geleden als speler aan zijn basketbalcarrière begonnen en heeft nooit voor een andere club dan Waregem gespeeld. Hij kende een vrij korte periode als actief fanionspeler, maar we konden er toch voor zorgen dat enkele medespelers van het eerste uur zaterdagavond aanwezig waren. Onder andere Takashi Hobo, Paul Vanheuverbeke en Willy Lammens tekenden present.”

“Denis krijgt een levenslang abonnement voor onze thuismatchen”

“Na zijn korte spelerscarrière is hij begonnen aan zijn lange bestuurscarrière in onze club. Eerst was hij gedurende twintig jaar jeugdvoorzitter en nadien nog algemeen voorzitter en de voorbije jaren erevoorzitter. Daarnaast is hij altijd onze supporter nummer één gebleven, die het soms niet kon laten om op de scheidsrechter te sakkeren of de dj nog bij te staan tijdens een thuiswedstrijd. We noemen hem soms onze ‘grijze vos’ of ‘de Michel Verschueren van den basket'”, vervolgt Kristof Chanterie. “Wegens zijn heel grote verdiensten voor onze club verdiende hij het om gehuldigd te worden. We willen Denis enorm bedanken voor alles en verwachten hem minstens nog twintig jaar als supporter van onze club, waarvoor hij uiteraard een levenslang abonnement krijgt.” Als geschenk kreeg Denis Vansteenbrugge een foto uit zijn periode als speler, zijn vrouw Nicole kreeg een bos bloemen.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier