Basisschool ‘t Klavertje danst op Erfgoeddag

© Joke Couvreur
Redactie KW

Op zondag 24 april is het opnieuw Erfgoeddag, met dit jaar als thema ‘op zoek naar rituelen’. De gemeentelijke basisschool ‘t Klavertje uit Staden werkt die dag samen met onder andere het Fedasil opvangcentrum in Poelkapelle.

‘Time Zone’ is een sociaal-culturele samenwerking tussen basisschool ‘t Klavertje en acht andere partners, waaronder het Fedasil opvangcentrum in Poelkapelle. “Met dit project willen wij mensen dichter bij elkaar brengen. Inwoners van Staden werken tijdens dit project samen met bewoners van het opvangcentrum. Hoeveel beter kan het kloppen?” ,zegt directeur van basisschool ‘t Klavertje Benny Claeys, “De bedoeling van dit project is om gekende en minder gekende rituelen in de kijker te zetten. De leerlingen en bewoners van Staden hebben de kans gekregen om zich op cultureel vlak volledig te ontplooien.”

Workshops

De leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar uit basisschool ‘t Klavertje zijn gestart met een dansproject onder leiding van Pol Coussement van vzw Passerelle uit Kortrijk. Naast de deelnemers van ‘t Klavertje, kregen ook vier kinderen uit het opvangcentrum de kans om mee te dansen. “Wij zijn heel enthousiast over dit project. Hiermee kunnen we ervoor zorgen dat de inwoners van het opvangcentrum stilaan geïntegreerd raken in de maatschappij. Zij krijgen nu ook de kans om hun talenten te tonen” , zegt Sien Casteleyn van Fedasil. Naast het dansen werden er ook workshops fotografie en graffiti georganiseerd voor zowel bewoners van het opvangcentrum in Poelkapelle als inwoners van Staden. “Via deze activiteiten willen we de kloof tussen de verschillende culturen in de regio kleiner maken. We willen kinderen, ouders, de lokale school en de dorpsgemeenschap met elkaar verbinden”, zegt directeur Benny Claeys.

Vrijbosroute

Een eerste toonmoment van dit project is er op Erfgoeddag, zondag 24 april. Om 14 uur wordt er gestart met de dansvoorstelling in ‘t Klavertje in de Diksmuidestraat in Staden. Later volgt er een interactieve wandeling met vijf stops langs de historische Vrijbosroute. De laatste stop is het opvangcentrum in de Stadensteenweg in Poelkapelle. Daar kan u genieten van een muzikale noot van het Peace Project Sijsele. (KT)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier