Basisschool Het Beverbos in Lichtervelde krijgt nieuwe kleuterblok én sportzaal

30/06/17 om 11:10 - Bijgewerkt om 11:09

Het ontwerp voor de moderniseringswerken van gemeentelijke basisschool Het Beverbos werd op de gemeenteraad van Lichtervelde goedgekeurd. Naast een nieuw kleuterblok, komt er ook een nieuwe sportzaal. De werken zouden volgend jaar van start gaan.

Basisschool Het Beverbos in Lichtervelde krijgt nieuwe kleuterblok én sportzaal

Een bovenaanzicht, met links de nieuwe kleuterblok en rechts de nieuwe sportzaal met refter. © GF

Er staan de basisschool in de Beverenstraat dus grote verbouwingswerken te wachten. Het centrale blok, waarin zich onder meer de directie en enkele klaslokalen bevinden, blijft behouden. De huidige kleutervleugel wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe vleugel. Die zal acht kleuterklassen huisvesten: vier boven en vier beneden.

Terwijl er aanvankelijk alleen plannen waren voor een nieuw kleuterblok, wordt ook de sportzaal vernieuwd. De nieuwe turnzaal komt aan de straatzijde, zodat die buiten de schooluren ook kan benut worden. Aan de achterzijde komt een keuken en een refter.

De kosten worden geraamd op 2.618.561,50 euro, exclusief BTW en erelonen. De werken zouden starten na de bouwvakantie van 2018 en twee jaar duren.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zo zou de school er uitzien vanuit de Beverenstraat.

Zo zou de school er uitzien vanuit de Beverenstraat. © GF

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!