Barthel zwaait ‘tante Rina’ uit

De leerlingen wuifden Rina Decomble uit op haar laatste werkdag, samen met oud-directeur Eric Vanthournout en huidig directeur Tom Vandamme. (Foto WO)
Redactie KW

Vrijdag 22 december was de laatste werkdag van Rina Decomble in de gemeenteschool Barthel. De kleuters en leerlingen, leerkrachten, collega’s van de vzw en de ouderraad wuifden de ontroerde Rina uit.

Rina is getrouwd met Ronny Messiaen. Ze begon haar loopbaan in de gemeentelijke basisschool in 2000. Directeur Eric Vanthournout wierf haar aan als PWA’er. Binnen de school kon ze aan de slag om te helpen bij de kleuters tijdens het middageten. Ze deed dat samen met wijlen Bea Wyseur en met Clara Moré in de keuken. Op de kleuterspeelplaats zorgde ze voor het middagtoezicht. Tussendoor werd haar al eens gevraagd de schoolbus van binnen en buiten schoon te maken.

Een tweetal jaar later, toen de kinderopvang meer en meer kinderen telde, sprong ze bij om te helpen met Monique Levecque en Hendrika Noppe. Sinds 2009 is Tom Vandamme haar directeur geworden.

Fietstochtjes

Rina werd op 10 december 60 jaar. Ze mag nu met pensioen na 46 jaar werken. “Ik heb veel mooie herinneringen aan de school”, blikt ze terug. “Toen de kinderen van mijn broer hier school liepen, zeiden ze natuurlijk ‘tante’ tegen mij. Voor de andere kinderen werd ik plots ‘tante Rina’. De kinderen zijn mijn God, mijn alles. Als ik al eens een trieste dag had en ik kwam bij de kinderen, dan werd ik op slag een ander mens.”

Wat ze in die vrije tijd gaat doen? “Opnieuw het huishouden overnemen, want dat deed mijn echtgenoot. Ik zal ook een hobby zoeken, computerles volgen hoort daar zeker bij. Met mijn elektrische fiets kan ik samen met mijn man Ronny fietstochtjes maken. Als ze me nog eens nodig hebben op school om ergens te helpen, ik sta altijd paraat.”

Marina Mahieu zal Rina opvolgen.

(Wilfried Ossieur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier