Bart Pynket ijvert voor publieke barbecueplaatsen in Wervik

Redactie KW

Bart Pynket (Positief Project) vroeg op de gemeenteraad van Wervik de mogelijkheid te onderzoeken om publieke plaatsen voor een barbecue te voorzien, zoals Heule en Marke die al hebben dankzij de Stad Kortrijk.

“Veel gemeenten beschikken in hun openbaar domein of parken over een specifieke plaats waar het toegelaten is een barbecue te houden”, aldus Bart. “Sommige gemeenten duiden met een barbecuepaal aan waar het mag en kan. Andere gemeenten gaan nog een stuk verder en voorzien binnen die aangeduide plaatsen zelf een stenen barbecue. Dit wordt meestal ingegeven vanuit de gedachte dat dit gemeenschapsversterkend werkt. Het kan leuk worden. De mensen hebben meer en meer nood om buiten te komen en bijvoorbeeld in gemeenschap te barbecuen.”

“Het is niet duidelijk in welke mate in onze stad en op onze recreatiezones plaatsen zijn voorzien waar men mag barbecuen”, vervolgt Bart Pynket. “Mag dat binnen het openbare domein van de stad publiek en zo neen, is het schepencollege bereid te onderzoeken of de afbakening of inrichting van openbare plaatsen voor een barbecue een oplossing kan zijn?”

“Bereid te onderzoeken”

Burgemeester Youro Casier (sp.a) verwees naar het politiereglement. “Dat laat dit voorstel niet toe”, aldus de burgemeester. “We zijn wel bereid om dit te onderzoeken.” Naast Marke zijn er bijvoorbeeld ook openbare plaatsen om te barbecuen in Gent en Antwerpen.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier