Bart en Gwendoline starten kennel voor Berner Sennenhonden in Vlamertinge

Redactie KW

Twaalf jaar geleden kocht Bart Gouwy twee Berner Sennenhonden. “Omdat het uiterst kindvriendelijke honden zijn die ook als goede waakhonden bekend zijn”, vertelt Bart. “Pas twee jaar geleden kwam alles in een stroomversnelling.”

De Berner Sennenhond is de bekendste en meest geliefde van de vier Zwitserse berghonden, niet alleen in Zwitserland, maar ook in veel andere landen. “Ik ben in de ban van dat hondenras”, zegt Bart Gouwy (40) uit de Poperingseweg. “Een Berner Sennen is een grote knuffelbeer. Maar met die eerste honden slaagde ik er niet in om er tijdens shows mee in de prijzen te vallen.” Stiefdochter Gwendoline Clauw (19) heeft ook slechts één hobby: Berner Sennenhonden. “We kwamen in contact met een kweker uit Flobecq. Die heeft ons een beetje op het juiste spoor gezet”, vertelt Gwendoline. “Ik trok mee naar verschillende hondenshows in binnen- en buitenland. Na een aantal derde en vierde plaatsen lukte het toch om met de jongste hond Mayke een eerste plaats te behalen tijden een show in Lommel.”

In de prijzen

“We bezitten nu vijf Berner Sennenhonden en daar is behoorlijk wat werk aan”, vervolgt Gwendoline. “Vooraleer je een hond in orde krijgt om te fokken, moet je toch 18 maanden geduld hebben eer je de toelating krijgt van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus. Ik heb het dan wel over raszuivere honden.”

Recent vielen Bart en Gwendoline met Molly en Zidane in Mechelen in de Belgische club voor Zwitserse Sennenhonden ook in de prijzen. “Molly haalde de eerste prijs tijdens de erering en Zidane eindigde op de derde plaats. Het is een motivatie om elke week naar Kluisbergen te blijven gaan voor de showtrainingen”, weet Gwendoline.

Kennel

Bart en Gwendoline kregen intussen ook de erkenning van de Sint-Hubertusvereniging voor een kennel. “Na wat zoekwerk lag ‘t Galgenbosje eigenlijk voor de hand. Aan de Poperingseweg 506 in Vlamertinge is nu een van de weinige kennels voor Berner Sennenhonden gevestigd en daar zijn we best trots op”, besluiten Bart en Gwendoline.

(dvdb-foto dvdb)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 4 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier