Barman Jules Bar uit Kortrijk in finale World Class

Redactie KW

Michael Couckhuyt, barman in Jules Bar in Parkhotel Kortrijk, is geselecteerd voor de Belgische finale van World Class, een initiatief waarbij men op zoek gaat naar de beste bartender ter wereld.

Elf bartenders, onder wie ook de 31-jarige Kortrijkzaan Michael, zullen op maandag 9 juni deelnemen aan de Belgische finale van de zesde editie van de gerenommeerde cocktailwedstrijd World Class.

Voor Michael is de cocktailwereld vrij nieuw. Pas sinds februari van dit jaar, sinds de opening van Jules Bar in Parkhotel, is hij actief in het bargegeven. Voordien was hij werkzaam in het restaurant van het hotel. “Ik had eigenlijk geen ervaring in de bar, maar de manager van het hotel vroeg me om de overstap te maken en ik had wel zin in een nieuwe kans”, laat Michael in een eerste reactie horen.

Exotisch

Michael onderscheidt zich onder meer door verrassende smaakcombinaties en het gebruik van exotische vruchten. “Ook een leuke rum of een speciale Amerikaanse whiskey durf ik wel eens gebruiken. Of een uitzonderlijke thee. Je kan het zo gek niet bedenken of ik maak er een cocktail van.”

Volgende maandag vindt de finale van World Class plaats in Café Theatre in Gent. Michael geeft toe dat hij toch wel wat stress ervaart. “Maar ik zie het zitten, we gaan voor de overwinning.” De winnaar van World Class mag eind juli België vertegenwoordigen in Londen. (EDD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier