Barbecueën kan voortaan ook langs Brugse Ring

17/06/16 om 20:00 - Bijgewerkt om 20:00

Met een zogenaamde 'eerste worstlegging' werd vanavond de eerste Brugse openbare barbecuelocatie in gebruik genomen. Deze barbecue, die door alle Bruggelingen gebruikt kan worden, bevindt zich in het pas heraangelegde Baron Ruzettepark, op wandelafstand van de brandweer, langs de Ring.

Barbecueën kan voortaan ook langs Brugse Ring

© Benny Proot

Liefst vijf jaar geleden (!) hield de Jeugdraad Brugge, met toenmalig voorzitter Roeland - zoon van Pol - Van Den Driessche -, al een pleidooi voor de aanleg van een permanente constructie in het Baron Ruzettepark om openbaar barbecueën voor iedereen mogelijk te maken. Jeugdschepen Franky Demon (CD&V) erkende dat de aanleg wat lang op zich heeft laten wachten, maar de constructie staat er nu. "Wie van deze faciliteiten gebruik wenst te maken, moet enkel zijn eigen vlees en houtskool meebrengen", zei Demon. "Om de lange levensduur van deze plek te verzekeren, maken we graag de afspraak om de site op te ruimen en het barbecuerooster voor de volgende gebruiker proper te maken. Ook een schuursponsje meebrengen is dus aangewezen."

Bewoners van Brugge kunnen barbecueën van begin april tot eind september. Naast de barbecueplaats hangt een reglement zodat iedereen weet waar zich aan te houden. Na de zomer zal het Brugse stadsbestuur de seizoensdoop evalueren om mogelijks nog op andere plaatsen in Die Scone soortgelijke barbecue-installaties te plaatsen.

(svv - Foto BP)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!