Barakkenaars willen van stad Menen duidelijkheid over onteigeningen

19/11/16 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:41

De bewonersgroep Barakkenaars is het wachten op nieuws over de op stapel staande onteigeningen in de buurt beu. Er werd een brief naar het stadsbestuur gezonden.

Barakkenaars willen van stad Menen duidelijkheid over onteigeningen

In juli 2014 was er een eerste infovergadering rond de Leiewerken in Menen. De vaarweg moet worden aangepast aan grotere schepen. Daarvoor moet de brug over de Leie worden veranderd en zullen er huizen worden onteigend. Normaal moest een voorstudie door Waterwegen en Zeekanaal (W&Z) tegen het najaar zijn afgerond, maar tot op vandaag is dat het geval niet. Daardoor blijven heel wat inwoners in het ongewisse over wat er met hun huis of handelspand zal gebeuren.

De bewonersgroep Barakkenaars maakten een visietekst op over de onteigeningen die de Leiewerken zullen veroorzaken. Die tekst werd overgemaakt aan het stadsbestuur, maar ook daar is het wachten op een antwoord van W&Z. "We zijn in een eindfase van de voorstudie en het zal niet zo heel lang meer duren voor er zal worden gecommuniceerd", aldus Claudia Van Vooren van W&Z. "We moeten toegeven dat het wat langer duurt dan gepland, maar het gaat dan ook om belangrijke zaken. Eenmaal bepaalde beslissingen zijn genomen, kan daar niet meer op terug worden gekomen." Ze benadrukt dat er nog niet meteen voor alle bewoners duidelijkheid zal zijn. "Voor sommigen zal dat pas in een latere fase zijn", klinkt het. "We begrijpen echter de bezorgdheid van de mensen."

(CMW - foto Google Maps)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!