Bar Mondial in Moorslede voor wereldsolidariteit

Wereldsolidariteit, OKRA en de Noord-Zuidraad van Moorslede pakken uit met een Bar Mondial. © Foto Jan Stragier
Redactie KW

Op vrijdag 18 november organiseren de verenigingen Wereldsolidariteit, OKRA en de Noord-Zuidraad van Moorslede Bar Mondial.

Wereldsolidariteit en Okra Moorslede maakten in 2015 een inleefreis naar het Aziatische land Bangladesh. “Daar leerden beide verenigingen vooral bij omtrent de gezondheidszorg en de plaatselijke textielindustrie”, legt Jens Pattyn van de dienst Welzijn binnen de gemeente uit. Beide verenigingen willen nu hun ervaringen aan het grote publiek vertellen. Leden komen op vrijdag 18 november naar GC D’Oude Schole om uitleg te geven over hun reis naar Bangladesh.

Bar Mondial is enkel meer dan de reis naar Bangladesh alleen. Aanwezigen worden om 18 uur in D’Oude Schole verwelkomd met een aperitief en een hapje. Ondertussen kan men genieten van de dansinitiatie Waka Waka. Ervaringsreizigers Christine en Jaklien vertellen daarna over Bangladesh. Om 20 uur kan men smullen van een Aziatische schotel. Ook vegetariërs komen aan hun trekken.

Inschrijven voor Bar Mondial kan via de dienst Welzijn van de gemeente Moorslede. Voor een aperitief en een Aziatische schotel betaalt men 15 euro. Voor kinderen onder de twaalf jaar legt men 10 euro neer. De opbrengst van Bar Mondial gaat naar de partners van Wereldsolidariteit in Bangladesh. De vereniging werkt daar samen met een gezondheidsorganisatie en een ouderenwerking. Geld gaat ook naar kledingarbeidsters.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier