“Bar Botaniek is een oase van rust”

De zussen Lisa (links) en Mietje (rechts) wilden de hoeve van hun vader niet verkopen en maakten er een rustige bar van. © (Foto EDB)
Redactie KW

De zussen Mietje Kesteleyn (32) en Lisa Kesteleyn (31) openden hun pop-up zomerbar Bar Botaniek in de hoeve waar ze opgroeiden in het Evolispark in Kortrijk.

De zussen studeerden beiden Toegepaste Economische Wetenschappen. Mietje werkte als product manager bij Omega Pharma. Zij is de partner van Melvin Tempelaere. Lisa, getrouwd met Steven Rosselle en mama van Ernest, werkt als communicatieverantwoordelijke bij Yves Rocher. De hoeve waar hun papa twee jaar geleden overleed, wilden ze niet verkopen. “Het is een speciale plek, waar je midden het strakke Evolispark tot rust kan komen.” De zussen openen hun bar op vrijdag, zaterdag en zondag en op feestdagen. “Op echte prachtige dagen zullen we ook soms open zijn, maar daarvoor moeten de mensen onze Facebookpagina in de gaten houden. We zullen extra openingsdagen via dat kanaal aankondigen.”

In Bar Botaniek werd er echt aan alles gedacht. Er werd met man en macht gewerkt om van Bar Botaniek een echte chill-outplaats te maken. In een schuur werd een bar gecreëerd, er werd een speelruimte en een zandbak voorzien voor de kinderen. Jong en oud kunnen er schommelen in de bomen en genieten kan op het terras, in houten zitmeubeltjes, aan partytafels, in hangmatten of aan het water. De zussen zullen ook regelmatig evenementen organiseren. “We denken al aan reuzepicknicks.”

Info: Bar Botaniek, Oudenaardsesteenweg 379 in Kortrijk. Tel 0473 55 28 18. Parkeren kan je bij het Evolispark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier