Balthazar organiseert eightiesfeest op basketplein in Kortrijk

We zien organisator Mathieu Declercq (links) met zijn partners Frederic Sierens (midden) en Pieter Vandenbogaerde (rechts) van 49R Jeans bij het basketbalplein dat omgetoverd zal worden tot feestzaal. © CMK
Redactie KW

Tijdens het weekend van de Sinksenfeesten organiseert café-bistro Balthazar in Kortrijk dit jaar een eightiesfeest, genaamd Typisch Tachtig. Daarvoor tovert eigenaar Mathieu Declercq (36) de basketbalkooi naast zijn zaak om tot een outdoor feestzaal. De deejays zullen “echte oude rotten” zijn uit de jaren tachtig en de toegang zal volledig gratis zijn.

Met een eightiesfeest in de basketbalkooi op de hoek van de Paleisstraat breidt de Sinksen zich op 3 en 4 juni uit naar de Leieboorden. “Ik denk dat het alleen maar positieve gevolgen kan hebben”, zegt organisator Mathieu Declercq. “Mochten we het geluk hebben dat de buren hier een voorbeeld aan nemen, komt dat alleen maar ten goede van de Sinksen. Beetje bij beetje kunnen we zo een kleinere Gentse Feesten creëren.”

Fantastische periode

De 36-jarige Mathieu uit Kortrijk is zelf geboren in de jaren tachtig en koos voor een eightiesthema omdat hij het nog steeds een fantastische periode vindt op vlak van muziek. Toen hij nog de Geverfde Vogel uitbaatte, stelde hij vast dat zijn klanten erg thuis waren in de muziek van de jaren tachtig. “Ik ben ervan overtuigd dat ook jonge mensen getriggerd worden door de jaren tachtig, zeker op vlak van mode”, vertelt hij.

49R Jeans

De eigenaar van Balthazar ging dan ook de samenwerking aan met een kledingmerk uit de periode, 49R Jeans. “Het toeval wil dat twee Kortrijkzanen dit merk weer tot leven hebben geroepen”, vertelt Mathieu. 49R Jeans zal onder andere de kleding verzorgen van het personeel dat op Typisch Tachtig zal werken. Mathieu kreeg pas vorige week de goedkeuring van stad Kortrijk en de eigenaar van de basketbalkooi. “Ik kreeg wel meteen het gevoel dat de stad achter mijn idee stond”, zegt hij. Nu kan Mathieu eindelijk beginnen met zijn evenement te plannen. Hij hoopt alvast op een succes. “Het wordt het perfecte moment om samen met vrienden los te gaan op nostalgische platen van de jaren tachtig”, besluit hij.

(CMK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier