Bal der Bals verhuist van Waregem naar Destelbergen, boze vader stapt naar rechter

04/05/17 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:31

Het grote Bal der Bals gaat niet langer in Waregem door, maar verhuist naar Destelbergen. Daardoor ligt de organisatie nu op ramkoers met een kwade vader uit Kortrijk. Die eist namelijk het geld terug dat zijn dochter voor een ticket betaald heeft.

Bal der Bals verhuist van Waregem naar Destelbergen, boze vader stapt naar rechter

Het Bal der Bals zal niet plaatsvinden in de Waregemse Expo. © Google

Zaterdagavond gaat de tiende editie van het Bal der Bals door. Niet in de Expo in Waregem zoals voorzien, maar wel in discotheek Bocca in Destelbergen. "Omdat de ticketverkoop tegenviel zijn we in extremis naar een kleinere locatie moeten uitwijken", zegt oprichter en bedenker Mathieu De Ruyck. "Ik betreur die beslissing zelf ook, maar dit ging eigenlijk buiten onze wil om. Hoe dan ook organiseren we nog steeds hetzelfde evenement. En daar kochten de mensen hun tickets voor. We willen hen nu niet nodeloos teleurstellen. Net daarom is annuleren ook geen optie."

Verkoopsvoorwaarden

Een paar duizend mensen kochten al een ticket voor het Bal der Bals. De meesten gingen er echter wel van uit dat dit in Waregem zou doorgaan. Heel wat van hen willen dan ook van hun kaarten af. Maar de organisatie schermt nu met de verkoopsvoorwaarden. "Tickets worden enkel terugbetaald als het evenement afgelast wordt", zegt De Ruyck. "En dat is hier niet het geval. Er waren al een paar duizend kaarten verkocht. En er worden geen kaarten terugbetaald. Met een uitzondering zouden we hier een precedent scheppen."

Delen

Als ik een rode auto koop en ik krijg een zwarte, zal ik toch ook mijn geld terug vragen?

Maar daar denkt een kwade vader uit Kortrijk anders over. Zijn dochter kocht een ticket van 18 euro en dat bedrag wil hij nu integraal terug eisen van de organisatie. "Dit neigt naar pure oplichting", zegt de man, die zijn naam gezien zijn functie liever niet in de krant ziet verschijnen. "Ik heb eerst een mail gestuurd met de vraag om ons het geld terug te storten. Maar dat wilden ze absoluut niet doen." En dus ging de man een stapje verder. Hij besloot namelijk om de organisatie voor het vredegerecht in Gent te dagvaarden. "Zelfs niet uit principe", zegt hij. "Maar simpelweg omdat ik de 18 euro van mijn dochter terug wil. Als ik een rode auto koop en ik krijg een zwarte, zal ik toch ook mijn geld terug vragen? Dit is simpelweg op dezelfde manier een vorm van contractbreuk."

Agressieve stijl

De organisatie zit verveeld met de dagvaarding, maar is niet van plan om te plooien. "Die verandering van locatie is er voor iedereen. Maar de rest kan er wel geraken. Waarom zij dan niet?", klinkt het. "Als wij hier een uitzondering maken, komt iedereen morgen zijn of haar geld terug vragen. Het is ons bovendien echt niet louter en alleen om het geld te doen. Want dat gaat zelfs naar een goed doel. Door zijn agressieve stijl zijn we simpelweg niet geneigd om een tegemoetkoming te doen. We hopen dat we onze versie ook in de rechtbank uiteen kunnen doen."

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!