Bakker uit Eernegem verkoopt bloemetjes voor kankerpatiëntje uit Bredene

Myriam Vandewiele en Anja Dejaeger met op de achtergrond de bloemstukjes ten voordele van Line. © KV
Redactie KW

In bakkerij Vandenberghe in de Stationsstraat in Eernegem kan je bloemetjes kopen ten voordele van het Bredense kankerpatiëntje Line. Het meisje moet maandag starten met een dure chemokuur, die niet door het RIZIV terugbetaald wordt.

“Toen we dat verhaal van Line lazen, greep het ons direct naar het hart”, zegt Anja Dejaeger van Bakkerij Vandenberghe uit de Stationsstraat. “De papa van Line, Kenny Roosens, werkte indertijd bij ons als jobstudent. Via ervaring uit mijn naaste familie weet ik bovendien goed genoeg welke zware aanslag kankerbehandelingen op je financiële situatie zijn. Het was een spontane reactie om zelf ook iets te ondernemen.”

“Het is een succes. Velen nemen een bloemetje mee. De reactie van de klanten is positief. Velen steunen zo’n actie graag omdat ze weten dat wij de mensen voor wie de opbrengst is, persoonlijk kennen. Gisteren las ik in de krant dat via allerlei acties al de helft van het bedrag is bijeengebracht. Ik hoop dat wij met deze bloemenverkoop ons mooi steentje kunnen bijdragen,” besluit Anja.

De bloemetjes kan je kopen bij Bakkerij Vandenberghe (Stationsstraat 88) tijdens de openingsuren van de winkel of bij Myriam Vandewiele (Boussemareweg 5 (0494 06 30 65).

(KV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier