Bakker Marc Vanrobaeys (52) uit Wervik overleden

Redactie KW

Marc Vanrobaeys was in de Tabaksstad een bekende figuur.

In het AZ Delta Menen is na een moedige strijd tegen zijn ziekte bakker Marc Vanrobaeys (52) overleden. Hij was de echtgenoot van Carline Vander Heyden en vader van drie zonen. Hij was voorzitter van de koninklijke schuttersgilde Sinte-Barbara. In hun lokaal Gasthof ‘t Kapittel werd Marc vorige maand nog gehuldigd omdat hij tien jaar voorzitter was.

Huisbakker Gallo-Romeins weekend

De brood- en banketbakkerij Vanrobaeys in de Molenstraat staat via een notaris te koop. De bakkerij in de stationsbuurt is al een tijdlang gesloten. Marc trad destijds in de voetsporen van zijn vader Maurice zaliger. Wegens het vroeg overlijden van zijn vader gebeurde dat in 1983 veel vroeger dan verwacht. Marc Vanrobaeys was ook de huisbakker van het tweejaarlijks Gallo-Romeins Weekend op het stadsdomein Oosthove. Jaren geleden begon hij met het bakken van Romeins brood. Het was op basis van meerdere granen, honing en laurier een creatie naar Romeinse receptuur.

De burgerlijke uitvaartplechtigheid vindt plaats op donderdag 13 februari om 10 uur in het gemeenschapscentrum Forum in de Speiestraat. Het is de allereerste keer dat er daar een uitvaartplechtigheid zal plaatsvinden. Burgemeester Youro Casier gaf hiervoor zijn fiat. De crematie is woensdag voorzien. Daags nadien wordt het dus een dienst met de urne, met de mogelijkheid om op het einde de familie te groeten.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier