Babyboom bij brandweer in Lendelede

© Frank Meurisse
Redactie KW

Eén ploeg van het lokale brandweerteam maakte het voorbije jaar een échte babyboom mee. Maar liefst vier brandweermannen uit ploeg vier werden in zeven maanden tijd vader. Voor twee van hen was het een vuurdoop. Het is nu al duidelijk wie later de grote helden zullen worden van de jonge Megan, Elize, Marie en Seppe.

Miguel Dekijvere (30) uit het Roggeveld 6 in Lendelede was de eerste uit ploeg vier die dit jaar vader werd. Hij en zijn vrouw Mieke Frère (35) kregen op 11 maart dochtertje Megan, het zusje van Tristan (7) en Morgan (4). Miguel werkt bij grondwerken Bosschaert en is al 10 jaar brandweerman. Zijn vrouw Mieke werkt in een dienstenchequebedrijf en is eveneens bij de brandweer in Lendelede.

Vier maanden later

Vier maanden later werd Jurgen Desmet (36) uit de Markekerkstraat 52 in Marke vader. Op 13 juli beviel zijn vrouw Natacha Leman (37) van zoontje Seppe. Jurgen is al 16 jaar bij de brandweer.

Jeffrey Delaey (29) uit het Korenveld 12 in Lendelede, was de derde brandweerman uit ploeg vier, die in september het voorbeeld van zijn collega’s volgde. Zijn vrouw Lindsey Bruwier (28) beviel op 8 september van dochtertje Elize. Hun eersteling. Jeffrey maakt al 10 jaar deel uit van het Lendeleedse korps.

Matthias Dorme (27) uit de Stationsstraat 60 in Lendelede en eveneens uit ploeg vier kon niet achterblijven. Op 24 oktober werden hij en zijn vrouw Stephanie Vinckier de gelukkige ouders van Marie. Het koppel heeft nog een dochtertje, Emma (5). Matthias is 9 jaar bij de brandweer en maakt ook deel uit van ploeg 4.

(IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier