AZ Zeno verhuist patiënten naar nieuwbouwziekenhuis in Knokke-Heist

Een deel van het team achter de verhuizing. © DM
Redactie KW

Donderdagochtend verzamelden tien ziekenwagens van het Rode Kruis, enkele minibusjes en een zestigkoppig verhuisteam aan de oude campus van AZ Zeno om de patiënten over te brengen naar het nieuwbouwziekenhuis aan de Knokse Kalvekeetdijk.

Om 6 uur vertrok de eerste ambulance naar de nieuwbouw. Vanaf dan vertrok om de vijf minuten een patiënt richting nieuwbouw. Om vertraging of oponthoud aan kruispunten te vermijden, werd bij elke ziekenwagen politiebegeleiding voorzien. Op die manier kon het strakke tijdschema naadloos worden aangehouden. Alle patiënten kregen een reispas mee samen met een Zeno-tas voor hun persoonlijke spullen en medicatie.

Elke patiënt werd voor de verhuis door een arts gezien. In totaal werden 78 patiënten overgebracht. “De dagen voor de verhuis bouwden we bewust ons patiëntenbestand af”, weet communicatieverantwoordelijke Julie De Waele.

Aangekomen in de nieuwbouw werd een familielid of contactpersoon van de patiënt verwittigd over de goede verloop van de verhuis.

Volgende week donderdag is de verhuis van de campus Blankenberge aan de beurt. De verhuis van de patiënten zal dan in colonne gebeuren.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier