AZ Groeninge in Kortrijk kreeg bezoek van Amerikaanse veiligheidsdienst

© Foto BBM
Redactie KW

Als Barack Obama tijdens zijn verblijf in onze provincie iets overkomt, staat AZ Groeninge paraat.

Het Kortrijkse ziekenhuis kreeg recent de Amerikaanse veiligheidsdienst op bezoek. Die keek na of AZ Groeninge voldeed aan alle voorwaarden om bij medische nood de Amerikaanse president Barack Obama te kunnen opvangen.

“De veiligheidsdiensten hebben inderdaad de campus in de Kennedylaan bezocht en gescreend”, aldus communicatieverantwoordelijke Veerle De Wispelaere. “Reden was het mogelijke bezoek van de Amerikaanse president aan deze regio. Of hij ook daadwerkelijk komt, weten we zelf niet. Dat is nog niet officieel bevestigd, net als de reisplannen.”

JCI-kwaliteitslabel

In elk geval werd wel een heel gedetailleerd veiligheidsplan opgesteld, waarbij niet enkel de politiediensten van dit land, maar ook AZ Groeninge bij werden betrokken. Dat bij geval van nood tijdens het mogelijke bezoek aan Obama het Kortrijkse ziekenhuis zou worden aangedaan, is logisch: AZ Groeninge beschikt over het internationale kwaliteitslabel Joint Commission International (JCI). Enkel UZ Leuven heeft in dit land hetzelfde label. “AZ Groeninge is ook het grootste ziekenhuis in deze regio, beschikt over veel expertise en biedt de klok rond, zeven dagen op zeven, een permanentie in ons traumacentrum, dat een level 1-standaard heeft.” (AXV)