AZ Groeninge begint verhuizing met Belgische primeur: deze ‘mobiele patiëntenkamer’

Redactie KW

Woensdagmorgen verhuisden de eerste patiënten van het Kortrijkse ziekenhuis van de campus Loofstraat naar de campus Kennedylaan.

Het is de eerste fase van een grote verhuisbeweging. Voor het eerst werd gebruik gemaakt van een mobiele patiëntenkamer, een primeur voor België.

Tussen 23 november 2016 en 16 april 2017 verhuizen de afdelingen van de campussen Vercruysselaan en Loofstraat en een deel van de afdelingen van campus Reepkaai van AZ Groeninge naar de Kennedylaan. Het gaat om 71 diensten, afdelingen en centra, goed voor 670 patiënten, 150 artsen en 2.000 medewerkers. Op 23 november verhuisden de eerste patiënten van campus Loofstraat naar campus Kennedylaan. Het gaat om patiënten van de verpleegeenheid 1A nefrologie-endocrinologie.

Voor de verhuizing werd onder meer een mobiele patiëntenkamer gebruikt. Daarmee kunnen patiënten comfortabel – zonder hun bed te verlaten – van de ene campus naar de andere. De verpleegkundigen brengen telkens twee tot vier patiënten in bed naar een verwarmde vertrekzone waar ze, samen met eventuele apparatuur en wat kleine persoonlijke zaken, in de speciaal ingerichte mobiele patiëntenkamer geplaatst worden. Deze manier van werken gebeurt al een tijdje in het buitenland maar is een primeur voor België.

(PVH – Foto JVGK)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van 25 november