AZ Delta is helemaal klaar voor officiële start van fusieziekenhuis op 1 januari

22/12/14 om 22:55 - Bijgewerkt om 22:55

Bron: Kw

Op maandagavond 22 december vond de eerste algemene vergadering plaats van de nieuwe vzw AZ Delta, die op donderdag 4 december jl. werd opgericht. Die vervangt de bestuursorganen van het H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen en het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare, de twee partners die op voet van gelijkheid in juli 2012 een fusietraject startten, dat nu juridisch wordt beklonken.

De algemene vergadering van de nieuwe vzw AZ Delta telt 42 leden, waarvan er 28 worden aangeduid door de vzw Heilig-Hart Roeselare-Menen, 13 door het OCMW (met name de volledige Raad voor Maatschappelijk Welzijn) en één door de stad Roeselare (schepen Henk Kindt). Om de pariteit, die als rode draad door het hele fusieverhaal loopt, te kunnen behouden, is er een kleine kunstgreep toegepast, waarbij 7 van de 28 mandaten die toekomen aan het Heilig Hart, worden ingevuld op voordracht van de OCMW-voorzitter.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!