AZ Damiaan in Oostende bouwt en renoveert verder

Het nieuwbouwziekenhuis zoals het er na masterplan 2 zal uitzien vanaf de Konterdamkaai. (© Boeckx )
Redactie KW

In het AZ Damiaan loopt sinds het afwerken van de nieuwbouw in oktober 2012 het masterplan 2, dat een stuk renovatie, een nieuwbouw en een personeelsparkeergebouw omvat. Het personeelsparkeergebouw zal klaar zijn tegen juli 2014.

Masterplan 2 omvat het verleggen van een belangrijke Aquafinleiding, de bouw van een personeelsparking en een extra vleugel, de renovatie van een bestaande vleugel van het vroegere Heilig-Hartziekenhuis en de afbraak van een vleugel van het vroegere ziekenhuis die nu nog tijdelijk gebruikt wordt.

De ingebruikname van een personeelsparking met een capaciteit van ruim 400 wagens is voorzien voor 1 juli van dit jaar. In de tweede helft van 2016 zullen de nieuwe vleugel en de gerenoveerde vleugel in gebruik worden genomen. Daar zullen onder meer de nierdialyse, de palliatieve zorgeenheid, het revalidatiecentrum en de afdelingen psychiatrie een onderdak vinden. De totale oppervlakte van het nieuwe AZ Damiaan zal 70.000 m² bedragen. Masterplan 2 kost 40 miljoen euro op een totale kost voor de nieuwbouw van 210 miljoen euro.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)