Avondopening openluchtzwembad Abdijkaai in Kortrijk groot succes

Er daagden meer dan 1200 bezoekers op vrijdag. © TV
Redactie KW

De temperaturen swingen de laatste dagen opnieuw de pan uit en een nieuw hoogtepunt van de hittegolf is opnieuw in zicht. Wie tropische temperaturen zegt, denkt daarbij meteen aan water, frisse drankjes en genieten van het leven. Vrijdagavond kregen de waterratten dan ook de kans om extra lang te genieten van het openluchtzwembad Abdijkaai. De uitbaters besloten om het sluitingsuur met bijna 3 uren te verlaten waardoor de zwemmers tot 22 uur konden genieten van het frisse water.

Sabrina was alvast met haar zoon en zijn vriendin van de partij “Ik zag het deze ochtend op Facebook en belde meteen naar mijn zoon om te vragen of hij geen zin had om mee te komen. Normaal kom ik hier ‘s ochtend of ‘s middags zwemmen tussen mijn werk in om even af te koelen maar nu het is gewoon zalig om ook na mijn uren te kunnen zwemmen. Ik vind het ook geweldig dat ik nog eens samen met mijn zoon en zijn vriendin kan gaan zwemmen”.

Op de foto herkennen we Christoph, Ellen en Sabine.
Op de foto herkennen we Christoph, Ellen en Sabine.© TV

Tweede beste dag van het seizoen

Volgens de uitbater van het zwembad was het een succesvol evenement. Men ziet er zeker een herhaling in als deze avond positief geëvalueerd kan worden. “We klokken op de tweede beste dag van de zomer af met meer dan 1200 bezoekers. Na 20 uur zaten er nog 200 in het zwembad en men kan nog zwemmen tot 22 uur”. Enige minpuntje “Het is vaak moeilijk om dergelijke avonden lang op voorrand in te plannen. We weten nooit welk weer het zal worden en hoe de vooruitzichten zijn, vandaar dat we soms niet iedereen kunnen bereiken maar we zijn zeker tevreden over de opkomst van vandaag”.

Op de foto herkennen David, Stefanie, Frenzy en Stephanie met hun kinderen.
Op de foto herkennen David, Stefanie, Frenzy en Stephanie met hun kinderen.© TV

Ook David genot met volle teugen “Ik ben hier sinds 12 uur deze namiddag met mijn zoon. Hij is een echte waterrat, net zoals ik. Als we kunnen komen we zwemmen en zeker met dit warme weer.” David kwam samen met zijn zoon Lelam en zijn vrienden naar het openluchtzwembad en beloofde aan zijn zoon om pas om 22uur te vertrekken. “Ik vind het super dat ik eens tot ‘s avonds laat kan zwemmen als het bijna donker was. Het is ook veel rustiger en beter nu de zon een beetje weg is. Ik vind het super plezant in het water” vertelt Lelam ons.

Op deze zomerse avond waren er geen noemenswaardige incidenten te vermelden. Het was volgens de redders beduidend rustiger zelfs dan andere dagen, ook al behoorde vandaag tot de tweede beste dag van het seizoen.

https://www.youtube.com/watch?v=FBtAt0-Le88

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier