Avelgem neemt massaal afscheid van vermoorde Kimberley

Redactie KW

In een tot de nok gevulde Sint-Martinuskerk in Avelgem werd tijdens een gezongen uitvaartdienst afscheid genomen van de vermoorde Kimberley Courtens.


Al drie kwartier voor de aanvang van de plechtigheid om 12 uur schoven rouwenden in alle stilte aan. Onder hen waren er opvallend jonge mensen. Die zochten steun en troost bij elkaar.

Muziekkeuze

Naar schatting 700 mensen vonden een plaats in de kerk. Buiten stond nog eens een honderdtal Avelgemnaren, jong en oud.

Avelgem neemt massaal afscheid van vermoorde Kimberley


Na het inleidend woord door de priester begaf Kimberley’s oudere broer Kevin zich naar voor. Hij, een begenadigd zanger, bracht met het lied ‘Adios Amore’ een heel persoonlijke afscheidsgroet aan zijn zus. De hele dienst zou uit de muziekkeuze met liederen als ‘Imagine’ van John Lennon, ‘Angels’ van Robbie Williams en ‘Bright Eyes’ van Art Garfunkel duidelijk de inbreng van Kevin Courtens blijken.

Avelgem neemt massaal afscheid van vermoorde Kimberley


Eerlijkheid

Tijdens de dienst, die ruim een uur duurde, werd nooit nadrukkelijk verwezen naar de manier waarop de Kimberley, 20 jaar en werkzaam bij Familiehulp, vorige week vrijdag door wurging het leven werd ontnomen door haar vriend Kenny Terryn (22) in Hooglede. De priester zei in de homilie dat iedereen op vandaag nog steeds met vele vragen worstelt. “We zullen Kimberley herinneren voor de liefde die ze uitstraalde. Kimberley stond voor eerlijkheid en de zorg van anderen”, vervolgde de priester.

Avelgem neemt massaal afscheid van vermoorde Kimberley


Een zus

Aan het einde van de dienst namen een paar hartsvriendinnen van Kimberley het woord. “Je was al een zus voor ons. We zullen je altijd in ons hartje blijven dragen”, klonk het.

Vooraleer de rouwstoet zich in beweging zette, lieten ouders, broer en familieleden witte ballonnen de lucht in.

(JPT-foto’s Pieter Van Hoorebeke)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier