Avelgem investeert fors in voetbalaccommodatie en zwembad

Voor het beheer van de voetbalvelden op Ter Muncken ging het gemeentebestuur ten rade bij Zulte-Waregem. © GBA
Redactie KW

De sportsite Ter Muncken in Avelgem wordt binnenkort een pak duurzamer en energiezuiniger. Half maart wordt immers een middenspanningscabine geplaatst, een investering van 84.000 euro. Ook de grasmat van KVK Avelgem en de sanitaire leidingen worden onder handen genomen.

De omschakeling op vlak van elektriciteitsvoorzieningen betekent voor Avelgem een jaarlijkse besparing van 31.000 euro voor het zwembad, de sporthal en het voetbalstadion met veldverlichting. De nutskosten worden voor de voetbalclub net zoals voor de indoorclubs volledig door de gemeente gedragen. Op vraag van KVK Avelgem levert de gemeente ook extra inspanningen om het voetbalveld duurzamer te beheren. Door het stijgend aantal leden is het kunstgrasveld overbezet en worden de grasvelden te druk bespeeld.

De gemeente won advies in bij de grasmatspecialist van Zulte-Waregem en levert een extra inspanning om de grasmat te verbeteren voor komend seizoen. Bijkomend werd een nieuwe vergunning bekomen om via een boorput de velden extra te besproeien in de zomer. Er werd ook een kleine tractor gekocht, specifiek voor het onderhoud van de sportvelden. Nog in het voetbalstadion wordt de huidige boiler vervangen door een zonneboiler en worden alle sanitaire leidingen vernieuwd voor een totaalbedrag van 90.000 euro.

Voor het zwembad wordt een dossier voorbereid om de verouderde verlichting te vervangen door duurzame LED-verlichting voor een bedrag van 43.000 euro. Tenslotte worden momenteel dakherstellingen uitgevoerd voor 68.000 euro die de verwarmingskosten van sporthal en zwembad moeten drukken. De gemeente Avelgem zal een subsidiedossier indienen bij de provincie West-Vlaanderen in het kader van het CO2-reductieplan en hoopt op die manier 100.000 euro te recupereren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier