Auto’s inpakken for Life: “De ideale manier om geld in te zamelen”

Harald Scheldeman bij zijn auto die zal gewrapt worden. (Foto EDB) © EDB
Redactie KW

Ook autoliefhebbers komen bij acties voor De Warmste Week uitgebreid aan hun trekken in Kortrijk. Op zondag 17 december kunnen ze van 10 tot 18 uur terecht op de terreinen van Vives op ‘t Hoge voor een automeeting met live wrapping.

Automagazine Auto Junior organiseert in het kader van De Warmste Week van Music for Life ook dit jaar een carmeeting ten voordele van het Kinderkankerfonds. Die meeting vindt plaats op de parking van Vives. Je betaalt 10 euro per wagen en daar is een consumptie inbegrepen. Bezoekers kunnen gratis genieten van de indrukwekkend wagens. “Vorig jaar waren er ongeveer 300 auto’s en zamelden we samen met het wrappen van een auto 3.500 euro in voor het goede doel. Dit jaar verwachten we meer mensen, want 24 december bleek vorige keer niet zo’n goede datum”, klinkt het bij Harald Scheldeman van Auto Junior.

Logo’s wrappen

Samen met Louis Vandevyvere, Tom Daem, Olivier Deloof, Ruben Forceville en Simon Delusinne organiseert de 22-jarige Markenaar het evenement. Haralds wagen, een Mazda X5 van de eerste generatie, zal er ter plaatse en in een glazen container gewrapt worden door BC Signature. “We verkochten logo’s aan bedrijven aan 25 euro per stuk. Die blijven er nadien het hele jaar op staan. Daarna maken we ook een Facebookpagina rond mijn wagen”, vertelt Harald. “In mijn ogen de ideale manier om geld in te zamelen voor het goede doel.”

“Wie het ietwat steviger zoekt, kan terecht in onze Ford Mustang”

De student landschaps- en tuinarchitectuur loopt momenteel stage bij Promatura in Roosdeel “Ook zij laten een logo plaatsen, net als ruitersclub ‘t Bijenhof en Get Driven. Jammer genoeg kunnen er voor dit jaar geen logo’s meer besteld worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we volgende keer nog veel meer sponsors zullen kunnen strikken.”

Op de carmeeting zal ook een huifkar uit de manège waar Harald werkt als stalknecht staan. “Voor een klein bedrag kan je meerijden met paard en kar, maar wie het liever iets steviger zoekt, kan terecht in onze Ford Mustang“, knipoogt Harald. Verder zijn er frietjes en frikandellen en worden frisdranken, koffie, warme chocomelk en verse glühwein. “Om in de kerstsfeer te komen”, besluit hij. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier