‘Auris’, administratief centrum van Ieper, officieel ingehuldigd

Redactie KW

In aanwezigheid van het voltallige schepencollege en Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, werd het Aurisgebouw vrijdagavond officieel geopend.

Met de bundeling van heel wat stadsdiensten werd de samenwerking merkbaar verbeterd. Afstanden werden veel kleiner in alle betekenissen, zowel fysiek als in communicatie. Overbodige vergaderingen en lange telefoongesprekken werden vervangen door snelle contacten tussen de diverse diensten. Ook de integratie van de stad en OCMW kreeg dankzij het samenwonen een boost. “Eind dit jaar starten we met werken op afspraak”, zegt burgemeester Jan Durnez (CD&V). “Vanaf dan kunnen burgers buiten de bezoekuren telefonisch of online een afspraak maken met de betrokken diensten. We willen een maand proefdraaien, wellicht bij de dienst Ruimtelijke Ordening, om dan verder uit te rollen naar andere diensten.”

Momenteel ontvangt het AC Auris gemiddeld 1.200 burgers per week of zowat 5.000 bezoekers per maand. Een groot deel van de bezoeken zou via het e-loket kunnen gebeuren. “Onze diensten hebben het stadscentrum verlaten, maar de dienstverlening zelf wordt toegankelijker en beter voor iedereen,” voorziet de burgemeester.

Op zaterdag 1 oktober kan het stadspersoneel AC Auris bezoeken, samen met het gezin. Tijdens deze familiedag kunnen ook gezinsleden kennis maken met de nieuwe werkomgeving. Op zondag 2 oktober nemen de stad en OCMW deel aan de Open Bedrijvendag.

(EG – Foto EG)