Atelierruimte te huur voor kunstenaars in Boezinge

Redactie KW

Stad Ieper start met het proefproject in het oud-gemeentehuis.

In het oud-gemeentehuis staan meer ruimtes leeg dan er gebruikt worden. Sinds de stopzetting van de harmonie huizen er enkel nog het archief in een kleine ruimte, de muziekacademie, en soms de wijkagent in een bureel. Sinds de conciërge Yvonne Dedeyne in maart 2012 de conciërgewoning verliet, staat ook deze leeg. In afwachting van een definitieve bestemming start de stad Ieper er nu een proefproject op als antwoord op de steeds groeiende vraag van Ieperse kunstenaars naar meer ruimte.

Huurprijs

Het project is ontstaan uit een voorzet van SP.A-gemeenteraadslid Valentijn Despeghel. “We gaan in het oud-gemeentehuis én de conciërgewoning veertien ateliers ter beschikking stellen. Het gaat om individuele ruimtes en één grote ruimte die in zes ateliers kan opgedeeld worden. De huurprijs voor een individuele ruimte bedraagt 50 euro per maand, voor een deel van de grote ruimte (groepsatelier) wordt 25 euro per maand gerekend. De huurder-kunstenaar moet wel zelf instaan voor het onderhoud. De ateliers kunnen gehuurd worden per jaar.”

Wie interesse heeft, kan een aanvraag/inschrijving indienen in het cultuurcentrum, Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper of via cultuurcentrum@ieper.be.

(FB-foto FB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 11 juli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier