Assistentiewoningen naast Huize Maria Troost in Veurne

Op de foto staat algemeen directeur Koen Declerck bij het in opbouw zijnde complex waar 23 assistentiewoningen ondergebracht worden.
Redactie KW

Er komen, gespreid over twee fases, 46 nieuwe assistentiewoningen op de campus van het Sint-Augustinusziekenhuis en het woonzorgcentrum Huize Maria Troost aan de Iepersesteenweg.

Het nieuwe complex waarin assistentiewoningen worden ondergebracht, situeert zich vlak naast het bestaande woonzorg- en herstelcentrum Huize Maria Troost. Het centrum voorziet in professionele zorg voor hulpbehoevende, vooral dementerende ouderen. Het tehuis beschikt over vijftig eenpersoonskamers, verdeeld over twee verdiepingen.

“Er komen op de campus van het zorgnetwerk 46 nieuwe assistentiewoningen”, legt algemeen directeur van het zorgnetwerk Maria Troost Koen Declerck uit. “We realiseren het volledige project in twee stappen. Om de realisatie mogelijk te maken, moeten we tijdens de tweede fase het gedeelte van het klooster van de Zwartzusters afbreken waar zich de kapel en de slaapvertrekken bevinden.”

Najaar 2016

“De eerste fase startte in maart 2015. Omdat de kapel van het klooster verdwijnt, is tijdens de eerste fase ook de realisatie van een nieuwe kapel voorzien. Er komen meteen 23 assistentiewoningen met een oppervlakte van ongeveer 55 vierkante meter. Als alles verloopt zoals gepland, voorzien we dat we het eerste complex in het najaar van 2016 in gebruik kunnen nemen”, klinkt het.

Daarna wordt de tijd genomen om de realisatie van de eerste fase te evalueren om dan na het bouwverlof in 2017 de tweede fase te starten. Daarbij voorziet men opnieuw 23 flats voor senioren en de noodzakelijke vergaderlokalen en personeelsruimtes. In het voorjaar van 2019 moet het totale project afgerond zijn. Voor het totale project is een budget van 9 miljoen euro voorzien.

(RL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier