ASSISEN Kenny Terryn: "Ik zou echt willen dat ik het nog kon terugdraaien"

14/11/16 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:07

Op het assisenproces over de moord op Kimberley Courtens (20) is de beschuldigde verhoord door voorzitter Boudewijn Desmet. Kenny Terryn legde uit dat hij niet weet wat hem bezielde toen hij zijn vriendin op 12 september 2014 in hun appartement in Hooglede wurgde.

ASSISEN Kenny Terryn: "Ik zou echt willen dat ik het nog kon terugdraaien"

© BELGA

Volgens de gerechtspsychiater miste Terryn in zijn jeugd een vaderfiguur. "Dat was inderdaad een moeilijke relatie. Hij dronk ook nogal. Als hij dan thuiskwam, was het bijna elke dag ruzie." Enkele jaren geleden gingen de ouders van de beschuldigde uit elkaar. "Het contact met mijn mama is wel altijd goed geweest. Ik heb een pracht van een moeder en zou geen betere moeder kunnen wensen."

Erectiestoornissen, draaiingen en buikkrampen

Al op 15-jarige leeftijd trok Kenny Terryn in bij zijn toenmalige vriendin en haar ouders. Na ruim drie jaar liep die relatie op de klippen. De beschuldigde zou haar toen bij de keel gegrepen hebben. "Kelly zei dat ze het niet meer zag zitten tussen ons, maar twee weken later had ze al een ander. Een tijdje later gaf ze mij een stomp tijdens een discussie. Daarom heb ik haar vastgegrepen om haar tegen te houden."

Delen

"De kaartenlegster zei dat Kimberley geheimen had voor mij"

In het voorjaar van 2014 knoopte Terryn een relatie aan met Kimberley Courtens, maar gezondheidsproblemen gooiden roet in het eten. "In mei ben ik beginnen sukkelen met erectiestoornissen. Ik was vaak misselijk, had draaiingen en buikkrampen. Mijn handen trilden ook enorm." De dokters vonden geen fysieke oorzaak, waarop de jongeman ten rade ging bij de moeder van zijn ex-vriendin. "Ze had vroeger nog mijn kaarten gelegd. Ik weet dat het enorm stom is, maar ik geloofde daar toen in. Ze zei dat ik een chronische, slepende ziekte had. Ze zei ook dat Kimberley geheimen had voor mij."

Beide duimen hard op de keel

Uiteindelijk besloot Terryn zich te laten opnemen in het ziekenhuis. "Het ging echt niet meer, maar Kimberley zag dat niet zitten. De volgende dag is dan een discussie ontstaan toen ik weer maagkrampen had." Het slachtoffer maakte duidelijk dat ze de hele situatie beu was. "Ik probeerde het goed te maken door een zoen te geven. Ze trok haar hoofd heel afwijzend weg. En dan ben ik volledig de controle verloren. Ik duwde met beide duimen hard op haar keel. Na een paar seconden viel ze al op de grond. Ik denk dat ik dan nog twee minuten geduwd heb, maar eigenlijk weet ik dat niet. Ik weet echt niet waarom ik zoiets verschrikkelijks gedaan heb."

ASSISEN Kenny Terryn: "Ik zou echt willen dat ik het nog kon terugdraaien"

© BELGA

Na de feiten probeerde de beschuldigde zijn vriendin naar eigen zeggen nog te reanimeren. Daarna besloot hij het lichaam in een gracht te dumpen. Diezelfde dag biechtte hij alles op aan zijn moeder. "Ik vroeg haar op de koffietafel voor mijn overgrootmoeder om even naar buiten te gaan. Mijn moeder stortte echt in, en ik ook."

Spijtbetuiging

Tenslotte drukte Kenny Terryn nog zijn spijt uit tegenover de familie van het slachtoffer. "Ik schaam me echt enorm voor hetgeen ik allemaal gedaan heb. Ik kan het jammer genoeg nooit meer goedmaken, ook al wil ik het nog zo hard. Ik zou echt willen dat ik het kon terugdraaien."

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!