Asielzoekers Sijsele brengen Refugee All Star Band op de planken

Redactie KW

Woensdagavond werd in de Cultuurfabriek een benefietconcert georganiseerd om instrumenten aan te kopen voor de muzikale bewoners van het asielkamp in de voormalige kazerne.

Het was meteen de aanzet voor de oprichting van de Refugee All Star Band.

Volgens Hendrik Demol van het Willemsfonds, dat samen met onder meer de PvdA het evenement organiseerde, schuilt er heel wat muzikaal talent in het asielkamp in Sijsele. “Muziek is vaak het cement tussen mensen, dus we willen dat zeker promoten. Jammer genoeg beschikt men niet over de muziekinstrumenten om dat talent verder te ontwikkelen”, klinkt het. “Met de opbrengst van dit benefietconcert, met de covergroep Sugar & Cream als hoofdact, maar met ook ‘de Brugse Joe Cocker’ en de Damse Stadsbard Roland Vandevelde ‘in support’, willen we geld inzamelen voor de aankoop van de muziekinstrumenten die aansluiten bij de muzikale noden in het asielkamp. Hoewel de tijd voor organisatie en promotie kort was, kregen we hier toch 130 mensen over de vloer.”

Een van de muzikale kampbewoners kwam al eens op het podium samen met de covergroep, maar dat bleek maar een voorsmaakje voor een volgend muzikaal project. “Tijdens het jaarlijkse eindejaarsconcert, op zaterdag 26 december, plannen we een optreden van de Refugee All Star Band“, weet mede-organisator Rita Van Laecke. “Een groep muzikale bewoners van het asielkamp zal dan met hun gloednieuwe instrumenten een concertje ten beste geven.”

(PDV)