Asielopvang in Diksmuide wordt stopgezet

Redactie KW

De federale regering heeft beslist dat de lokale opvanginitiatieven (LOI) voor asielzoekers in Diksmuide tegen 30 juni 2015 de deuren moeten sluiten. Dat maakt OCMW-voorzitter Bart Laleman bekend.

Momenteel zijn er 28 opvangplaatsen in het LOI, verdeeld over een woning in de Stationsstraat die eigendom is van het OCMW, en twee huurwoningen in de Generaal Baron Jacquesstraat en de IJzerlaan. Die bewoners zullen een andere verblijfplaats toegewezen krijgen.

Bart Laleman betreurt de beslissing van de regering: “Het OCMW heeft zich de voorbije jaren ingespannen om het LOI-project duurzaam uit te bouwen. Dat alles wordt nu met één pennentrek ongedaan gemaakt.” De sluiting kadert binnen een afbouwplan voor de asielopvang in ons land. Als gevolg van de dalende asielcijfers en omwille van budgettaire maatregelen worden in totaal 1.212 opvangplaatsen definitief gesloten.

Door de sluiting verliezen drie voltijdse personeelsleden van het OCMW hun baan. Voorzitter Laleman wil nagaan of deze mensen elders aan de slag kunnen. Ook wordt nagedacht over een eventuele nieuwe bestemming van het pand in de Stationsstraat.

(TVDW – foto Flickr.com)