Asielcentrum van Poelkapelle zet zondag de deuren open voor grote publiek

27/07/16 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Het asielcentrum van Fedasil doet dat op een moment waarop er sowieso een volkstoeloop wordt verwacht: tijdens de jaarlijkse grote rommelmarkt van Vijfwegen.

Asielcentrum van Poelkapelle zet zondag de deuren open voor grote publiek

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois en staatssecretaris voor asielbeleid Theo Francken bezochten eerder al het opvangcentrum van Poelkapelle. © BELGA

Het mag dan wel het asielcentrum van Poelkapelle worden genoemd, de voormalige legerkazerne ligt eigenlijk vlakbij het gehucht Vijfwegen, deelgemeente van Staden. En daar wordt aanstaande zondag naar goeie jaarlijkse gewoonte weer een gigantische rommelmarkt georganiseerd, die zowat de hele dorpskom omtovert in één grote marktplaats en ook een flink stuk van de Stadensteenweg in een langgerekt lint van kraampjes verandert.

Ook voor het gebouw van Fedasil zullen rommelmarkters hun ding doen en heel wat asielzoekers maken dan ook van de gelegenheid gebruik om meteen zelf ook even te gaan rondstruinen en koopjes te doen. Bij Fedasil willen ze graag hun wagonnetje aan dit evenement hangen en zo is er nu zondag dus tegelijk opendeurdag in het asielcentrum.

Van 10 tot 18 uur kan je het centrum bezoeken, zijn er rondleidingen, is er een bar voor een hapje en een drankje en wachten springkastelen op jonge enthousiastelingen. Er zijn ook enkele workshops - met onder andere djembé - en een fototentoonstelling te bezoeken. De toegang is gratis.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!