Asbestproblematiek in Gildhof Tielt blijft stadsbestuur zorgen baren

14/04/17 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:20

Het Gildhof krijgt in het nieuwe cultuurseizoen geen producties toegewezen tot en met eind dit jaar. Het stadsbestuur houdt er met andere woorden rekening mee dat de renovatie en de voltooiing ervan nog maanden op zich kan laten wachten.

De processie van Echternach speelt zich sinds november 2015 af in het Gildhof. Sinds er in het oude dak van de Tieltse cultuurtempel asbest werd gevonden is niets nog wat het geweest is. Nadat het Gildhof tussen de late herfst van 2015 en september 2016 al tien maanden dicht moest kon de schouwburgzaal maar heel even weer open, want midden oktober werden alweer te hoge asbestconcentraties vastgesteld. Met peperdure facturen voor het stadsbestuur tot gevolg. Want het is natuurlijk niet omdat er optredens geschrapt worden dat er geen geld op tafel moet komen. Tielt betaalt zich al maanden blauw aan vergoedingen voor het verbreken van contracten met artiesten, momenteel ligt de som al boven de 20.000 euro. Schepen van Cultuur Guido Mehuys ontkent ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!