Arts van AZ Groeninge voor de rechter na dood van patiënt uit Wevelgem

Redactie KW

Een 67-jarige arts van ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk staat voor de rechter terecht na de dood van een 42-jarige patiënt in de zomer van 2013.

Na een operatie aan een slijmbeursvliesontsteking van de knie overleed de patiënt uit Wevelgem twee dagen later aan bloedingen in zijn appartement. Volgens de familie van slachtoffer Jurgen Taillieu had arts Filip G. bij een nieuwe consultatie daags voor het overlijden de man moeten hospitaliseren. In de plaats ververste hij de wonde, stelde vast dat er geen infectie was en stuurde hem met een voorschrift voor een bloedverdunner terug huiswaarts.

In de nacht van 25 juli 2013 overleed Jurgen Taillieu in zijn appartement. Omdat hij maar bleef bloeden, volgens de nabestaanden. Omdat hij zich tijdens een delirium extra verwondde, aldus de verdediging van de arts, die vragende partij is voor een nieuw deskundigenverslag dat de precieze doodsoorzaak moet vaststellen. De wetsgeneesheren die tijdens het onderzoek actief waren, vonden dat het verstandiger was geweest als de arts een hospitalisatie had bevolen, maar zeggen ook dat er geen oorzakelijk verband is tussen de niet-opname in het ziekenhuis en de dood van de man. De raadkamer stelde de arts eerder al buiten vervolging maar na beroep kwam de zaak toch voor de rechter. Ook nu vraagt de arts de vrijspraak. Vonnis op 18 oktober.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier