Artikel in KW lost verdwijning op

Geert Casier met monseigneur Busti, de bisschop van Mantua. © GF
Redactie KW

Een artikel in de Weekbode Torhout deed de als vermist opgegeven Geert Casier uit Ichtegem weer boven water komen.

Geert Casier slaagde erin een virtuele museumgids te ontwikkelen die volledig autonoom werkt op een tablet. Er is dus geen internet nodig, geen netwerk, er zijn geen hoge onderhoudskosten. Bovenal is de gids, die alles in 360 graden en 3D laat zien, niet kopieerbaar. De gids is al in gebruik in vier musea in het Italiaanse Mantua en het Vaticaan heeft interesse. Dat wou Geert Casier, die momenteel in het buitenland verblijft, bekend maken via de media in zijn thuisstreek. Daarom contacteerde hij via mail de Krant van West-Vlaanderen.

Het is niemand verboden om tijdelijk in het buitenland te verblijven, maar in het geval van Geert Casier had een verontruste buur de politie verwittigd. Casier werd als vermist opgegeven en staat internationaal geseind. Maar bij de politiezone Kouter wordt ons blad ook gelezen. Groot was dan ook de verbazing toen daar in het lang en in het breed Geert Casier opdook. Hij bleek in het buitenland te verblijven en springlevend te zijn. Wellicht kan het dossier rond zijn ‘verdwijning’ nu worden afgesloten.

Virtuele museumgids

Geert Casier was een tiental jaar docent muziek voor hij als toetsenist ging samenwerken met onder andere Grace Jones, Lolo Ferrari, George Baker en andere bekende namen. Hij startte ook zijn eigen opnamebedrijfje en kwam al vlug in contact met Scala, het inmiddels internationaal bekende zangkoor. In 2008 zette hij zijn muzikale activiteiten op non-actief en ging zich toeleggen op het maken van virtuele rondleidingen. Hij slaagde erin een museumgids te ontwikkelen met audio, grondplannen, navigatie, video, meertalig, info… en dat alles zonder internet. Daardoor kan de info ook niet zomaar gekopieerd worden.

“Een samenloop van omstandigheden maakten dat ik mijn product eerst in Italië lanceerde via een website en nieuwsbrieven. Er kwam meteen belangstelling uit diverse hoeken. Een toeval bracht me in contact met monseigneur Busti, de bisschop van Mantua (Italiaans : Mantova). Ik mocht er een museumgids ontwikkelen voor vier musea, waaronder de Duomo di Mantova. De bisschop bracht me in contact met de juiste persoon binnen het Vaticaan. Ik ging deze week bij hem op gesprek en bekeek technisch de mogelijkheden voor de eventuele programmatie.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier