Artiesten brengen muziek en verhalen op begraafplaatsen in 16 locaties

Redactie KW

Meer dan 25 West-Vlaamse artiesten zullen tussen op 1 november 17 en 18 uur lokale begraafplaatsen verwarmen met muziek en verhalen.

Zo spelen Zinger en Wanthanee, winnaars van De Nieuwe Lichting, op de begraafplaatsen van Deerlijk en Nieuwpoort. Marble Sounds speelt een intieme sessie in Waregem.

Reveil wil op 1 november rond zonsondergang de stilte op zoveel mogelijk begraafplaatsen doorbreken. Twee jaar na de eerste editie, strijkt dit mooie project neer in één op de zes Vlaamse gemeentes. Ook in West-Vlaanderen schreven artiesten, fanfares, dichters en vertellers zich massaal in om Reveil naar hun lokale begraafplaats te halen.

“Je kan Reveil zien als een eerbetoon aan de graven zonder bloem. Voor veel mensen zijn begraafplaatsen kille plekken, terwijl er zoveel mooie levensverhalen te vinden zijn. Wij willen die kille plaatsen op 1 november omvormen tot warme plaatsen waar mensen samen herinneringen ophalen“, zegt initiatiefnemer Pieter Deknudt van Zinger.

Reveil is een initiatief van de band Zinger en muzikaal communicatiecollectief John I’m Only Dancing. Reveil vond voor het eerst plaats op 1 november 2014 op de begraafplaats van Deerlijk als een eerbetoon aan enkele jonge Deerlijkenaren die op korte tijd overleden.

>> www.reveil.org

Bekegem, Doedelzakspeler Reinoud Vandepitte

Bissegem, Other Than The Others

Deerlijk, Zinger, Uncle Wellington’s Wives & Luuk Gruwez

Eernegem, Doedelzakspeler Matthias Cheyns

Ichtegem, Doedelzakspeler Matthias Cheyns

Gullegem, Ode aan overleden geliefden

Ieper, Mondayitis

Izegem, RA Federation

Koksijde, Abdijmuseum

Kortrijk, Pol Isaac & vijftiendeverdiepeing (Sien Verhanneman),

Nieuwpoort, Wanthanee & Hans Depelchin

Oostende, Peter Depoot & club Jaecques

Roeselare, Clear Season & Viktor Puype

– Sint-Eloois-Vijve, Herdenkingsavond voor Axelle Allemeersch (Chiro)

Veurne, Pau Kwartet

Waregem, Marble Sounds & Fien Deman, Tine Moniek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier