Arno Agten uit Gits verhuist naar Puerto Rico voor de liefde van zijn leven

Arno en zijn geliefde Karla op het Puerto Ricaanse strand, binnenkort zijn nieuwe thuis. (GF)
Redactie KW

Arno Agten (23) wil deze zomer definitief naar Puerto Rico verhuizen om er met zijn grote liefde Karla Colon te trouwen en er een nieuw leven op te starten. Hij gaat daarvoor op zoek naar 5.000 euro via crowdfunding.

Begin 2012 botste Arno Agten op de (ondertussen opgedoekte) datingsite Asiafuns.com op het profiel van een jonge deerne uit Puerto Rico. “Ik was meteen verkocht”, glundert Arno. “Het was liefde op het eerste gezicht, ook al was het van achter een computerscherm.”

Op 3 juni 2012 maakten Arno en Karla hun relatie officieel bekend. “Maar we hadden elkaar tot dan toe enkel via de pc gezien, nog nooit in levende lijve”, vertelt hij. Daarom trok hij een maand naar Puerto Rico. De hemel op aarde, zegt Arno. “We voelden elkaar perfect aan”, zegt hij. “En het feit dat we nu eindelijk ook écht naast elkaar stonden, dat was niet te beschrijven. Eindelijk kon ik Karla vóélen. En ook de familie van Karla ving me perfect op. Ik werd meteen als een van hen aanzien.”

Het enige spijtige aan zijn relatie is de afstand, vindt Arno. “We hebben nu al twee keer afscheid moeten nemen en dat is elke keer opnieuw hartverscheurend. Daarom neem ik nu de drastische beslissing om België te verlaten en de Grote Plas over steken. En daar heb ik eerlijk gezegd weinig problemen mee. Buiten mijn ouders, broer en familie is er hier maar weinig dat me bindt. Er is natuurlijk mijn job als chauffeur bij de Thuiszorgwinkel in Roeselare, maar ik zal in Puerto Rico ook wel een job vinden. Hopelijk ook als chauffeur.”

Het plan is om op 5 juli 2014 het vliegtuig richting Puerto Rico te nemen. “Ondertussen ben ik keihard aan het werk en spaar ik iedere euro die ik verdien. Ik heb ook een crowdfundingcampagne opgezet om een startkapitaal te verzamelen. Op de website indiegogo.com startte ik een pagina waarop Karla en ik ons onwaarschijnlijke verhaal uit de doeken doen. Op die manier hopen we het hart van de mensen te winnen en proberen we geld in te zamelen. We hebben 5.000 dollar vooropgesteld, maar de teller staat voorlopig op 213 dollar. Alle steun is dus meer dan welkom om onze droom waar te maken.”

(PVH)

Het volledige verhaal in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 24 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier