Arno (17) sterft aan gevolgen van agressieve bacterie

De profielfoto op Facebook van Arno Meulemeester: een vrolijke jongen van 17. © Facebook/Arno Meulemeester
Redactie KW

Een jongen van 17 uit Sint-Joris bij Beernem is zondag bezweken aan de gevolgen van een agressieve bacterie.

Arno Meulemeester, die in het vijfde jaar Bouw zat in het VTI in Brugge, is zondag overleden in het Universitair Ziekenhuis van Gent, nadat hij zich sinds de vrijdagavond niet zo lekker voelde. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Waar hij aanvankelijk wat misselijk en koortsig was, verergerde zijn situatie op zaterdag. Hij kreeg overal blauwe plekken en had pijn aan zijn enkel, pols en elleboog. Zijn moeder bracht hem naar de dokter, die stante pede een ziekenwagen opvorderde. Die bracht hem over naar het ziekenhuis in Brugge. Arno bleek getroffen door een agressieve meningokokkenbacterie. Uiteindelijk zou hij zijn strijd verliezen, intussen al overgebracht naar het UZ in Gent.

Arno (17) sterft aan gevolgen van agressieve bacterie

De 600 andere leerlingen van de school kregen allemaal digitaal een brief toegestuurd, waarin tot waakzaamheid wordt opgeroepen. Wie koortsig is of zich niet goed voelt, stapt maar beter meteen naar de dokter. Niettemin benadrukt de directie dat er geen reden is tot paniek.

Ook bij VVC Beernem is de verslagenheid logischerwijs groot. De spelersgroepen U21, U17 en bijzondere reserven zullen aanwezig zijn op de uitvaart en nadien wordt er een rouwmoment georganiseerd in de kantine, samen met de familie. Er wordt ook een rouwregister gelegd.

Op de website van de lokale voetbalploeg KFC Sint-Joris Sportief, waar Arno vroeger ook nog speelde, verscheen intussen dit bericht. “Het bestuur van KFC Sint-Joris Sportief meldt met droefnis en verstommenis het veel te vroege overlijden van Arno Meulemeester. Arno zette zijn eerste voetbalstappen in onze jeugdreeksen om later over te stappen naar KSC Beernem. We wensen de hele familie alvast veel sterkte toe met dit veel te vroege verlies.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier