Ardooie eert zijn patroonheilige

De gemeentelijke basisschool 'De Zonnebloem' uit Ardooie won de prijs voor beste groep © Marc Cassaert
Redactie KW

De grijze hemel boven Ardooie stond in schril contrast met de kleurrijke Sint Maartensfeesten die hier voor de 37ste keer voor sfeer zorgden in de gemeente. De straatanimatie, die internationale acts aantrekt geniet stijgende belangstelling. Toch blijft de stoet nog steeds de publiekstrekker.

Op de vooravond van het Sint Maartensfeest trokken achthonderd wandelaars voor een walking diner door de straten van Ardooie. Op zijn feestdag zelf zette Sint Maarten de kinderen op de eerste rij. Zij werden getrakteerd in de feesttent op een heuse kindershow en rond het Polenplein was een kinderdorp opgebouwd met allerlei attracties. In afwachting van de Sint Maartensstoet waarin de drie Ardooise scholen voorop liepen was er straatanimatie om het publiek op te warmen en te amuseren. Nogal wat inspiratie kwam hierbij uit Nederland.

De Zonnebloem was de mooiste groep.
De Zonnebloem was de mooiste groep.© EH

De feestelijkheden werden afgerond met een optreden van Get Ready en Yves Seghers, een vuurshow en de verbranding van Pietje Pek dat symbool staat voor de komst van de donkere wintermaanden. Er werden nog prijzen verdeeld. Het snoepfabriekje van Sint Maarten, een wagen van Pasar kreeg de publieksprijs. De Zonnebloem was de mooiste groep en VCDE reed met de kindertuin van Sint Maarten als mooiste wagen rond.

(JM/foto EH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier