Architecturaal project Knokke-Heist in de prijzen op internationale vastgoedbeurs in Parijs

Redactie KW

Op de internationale vastgoedbeurs MIPIM in Cannes viel het project van de Parijse architecten Jakob + Macfarlane voor het Maes en Boereboomplein in Heist in de prijzen. Het behaalde een onderscheiding op de ‘Future Project Awards 2015’ in de categorie ‘Mixed use’.

Het project groepeert publieke functies, waaronder een nieuwe raadszaal, ontmoetingscentrum en bibliotheek, in een nieuw gemeentelijk centrum dat ook appartementen en winkelcentra zal bevatten. De jury loofde vooral de wijze waarop deze functies versmelten en geïntegreerd worden

“Wij zijn zeer trots om hier in het bijzijn van grote steden zoals New York en Shanghai een prijs weg te kapen. Maar veel belangrijker is dat dit project ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt”, weet schepen Kris Demeyere.

Het autonoom gemeentebedrijf voor stadsontwikkeling, AGSO Knokke-Heist, heeft daartoe een openbare oproep gelanceerd die loopt tot 4 mei 2015. Het AGSO werkt in dit project met een publiek-private samenwerking en als alles volgens planning verloopt, zal het tegen 2018 klaar.

(DM)