Architect riskeert levenslang rijverbod na zwaar ongeval op E40 in Beernem

Redactie KW

Een 55-jarige architect uit Aalter riskeert een levenslang rijverbod. De man verklaarde na een ongeval op de E40 in Beernem dat hij opzettelijk van de snelweg reed om uit het leven te stappen.

Het ongeval gebeurde in februari op de E40 in Beernem. De architect ging daar aan hoge snelheid van de baan. Hij belandde in de gracht. De wagen ging enkele keren over de kop en eindigde in een weide. De vijftiger zelf werd gewond nar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleefde het ongeval. Iets wat eigenlijk niet de bedoeling was. “Ik ben manisch-depressief en wou uit het leven stappen”, verklaarde hij. Op het moment van de feiten had hij 1,84 promille alcohol in zijn bloed. Hij werd eerder ook al veroordeeld omdat hij onder invloed reed.

Hij moest zich dan ook in de politierechtbank voor de feiten verantwoorden. Zijn advocaat wees er op dat de man zijn rijbewijs wel nodig heeft. “Je zal op zo’n moment maar op de snelweg rijden”, zei de politierechter. Die wilde dan ook nagaan of de man geen gevaar is op de weg. Een dokter zal hem nu onderzoeken. Als zou blijken dat hij nog problemen heeft, riskeert de architect een levenslang rijverbod. Het verdict zal op 19 januari vallen. “En dat hij in tussentijd maar niet opnieuw betrapt wordt”, waarschuwde de rechter.

(TLG – Foto a-JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier