Arbeidsrechtbank Veurne verhuist naar Ieper

Redactie KW

De Balie verzet zich met klem tegen deze afbraak van de rechtsbedeling in de regio en plant acties.

Justitieminister Koen Geens (CD&V) verklaarde in november dat de afschaffing van de rechtbank in Veurne niet aan de orde was. “Maar op vandaag vernemen we dat vanaf september alle diensten van de Arbeidsrechtbank Veurne verhuizen naar Ieper”, aldus Philippe Versyp van de Orde van Advocaten in Veurne. “Hierbij is absoluut geen rekening gehouden met de noden van de burgers. De afschaffing is dan ook onlogisch.”

Versyp wijst erop dat de Arbeidsrechtbank in Veurne veel meer zaken behandelt dan de Arbeidsrechtbank in Ieper. Ook wijst hij op de grotere bevolkingsdichtheid van het Veurnse arrondissement en de dichtbevolkte kuststrook waar een grotere handelsactiviteit heerst en er een grotere dienstensector gevestigd is. “Ieper heeft geen enkele binding met het Veurnse arrondissement“, aldus de advocaat. “Daarbij komt nog de afwezigheid van het openbaar vervoer. Zelfs voor het personeel van de Veurnse rechtbank is het bijna onmogelijk vanuit hun werkplaats in Ieper te geraken.”

“Onze regio wordt op vlak van juridische hulpverlening achtergesteld”, besluit Versyp. “Goed ingelichte bronnen bevestigen trouwens dat dit niet het einde van de juridische afbraak is, maar een fase in het geleidelijk maar systematisch ontmantelen van alle juridische dienstverlening voor de regio Veurne-Westkust.”

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier