Arbeider uit Oedelem is nieuwe Lottomiljonair

Redactie KW

In of rond Oedelem woont er sinds kort een heuse Lottomiljonair. De Nationale Loterij gaf vrijdag meer duiding in de krantenwinkel waar het winnende formulier werd gevalideerd.

Voor de trekking van zaterdag 7 februari werd in het verkooppunt ‘Bij Mieke’ in de Knesselarestraat in Oedelem bij Beernem een Lottoformulier ingediend. Daarop onder andere deze combinatie, die later magische cijfers zou blijken te bevatten: 6 – 9 – 18 – 26 – 33 – 38 en reservenummer 5. De man die deelnam met dit formulier had van alle 782.245 deelnemers als enige zes juiste cijfers en rijft daarmee niet minder dan 1 miljoen euro binnen. Anderhalve euro méér nog, zelfs.

De winnaar is een 55-plusser uit Oedelem, die altijd met zijn vaste nummers op de Lotto speelt. De kersverse winnaar is een arbeider die zonder meer een deel van zijn winnend bedrag zal investeren in de aankoop van een huis. Hij kon nauwelijks zelf geloven dat hij de jackpot won.

Volgens krantenwinkeluitbaatster Mieke Neyt is het al de zesde keer dat ze een lottowinnaar in haar winkel heeft. “Telkens ging het om grote bedragen en de winnaars wonen in Oedelem. Omwille van de privacy kan ik niets meer meedelen.”

Lotto-woordvoerster Kiki Vervloessem, die naar Oedelem kwam afgezakt met Rita Camps en Joke Casier, stelt dat vorig jaar in de provincie West-Vlaanderen heel wat winnaars uit de bus kwamen.

(Regi/FJA – Foto Regi)