Appreciate wint Apps4Kortrijk met app UitinKortrijk

© Francis Devriendt
Redactie KW

De deelnemers aan de wedstrijd Apps4Kortrijk zijn de voorbije 24 uur bezig geweest met het ontwikkelen van apps die Kortrijk aangenamer kunnen maken. Vanochtend werden de winnaars bekendgemaakt. Appreciate, een jong bedrijf uit Waregem onder leiding van Tim Leytens, ontwikkelde de winnende app: UitinKortrijk.

Apps4Kortrijk is bestemd voor jonge webontwikkelaars van Kortrijk en omstreken. Het doel van de wedstrijd is om apps te ontwikkelen die de bewoners en bezoekers van Kortrijk van dienst kunnen zijn.

Top drie

De derde plaats ging naar One Man’s Army, ofwel Frederik Duchi (32) uit Kortrijk. Kortom is de ploeg van een man genaamd Levi Van Zele (25). Hij werd tweede. De hoofdprijs ging naar Appreciate, de ploeg van een klein bedrijf dat handelt in Web- en Native Mobile Development op basis van open data.

Appreciate

Appreciate ontwikkelde de app UitinKortrijk waarmee je makkelijk toegang krijgt tot de activiteitenkalender van Kortrijk en kan zien waar er nog parkeerplaatsen zijn. Je krijgt ook meteen een routebeschrijving naar de dichtstbijzijnde vrije plaatsen. Tim: “We zijn van plan om de app nog uit te breiden met de mogelijkheid om restaurants te vinden.”

Behalve Tim Leytens, maakten ook Peter De Bouvere, Jarno Verreyt en Tine Lucas deel uit van het team. Tim: “Peter is een ex-collega van mij en Jarno en Tine werken sinds kort voor ons. Tine is grafisch vormgeefster, Peter is Drupal- en iOS-ontwikkelaar, net als ikzelf en Jarno’s vakgebied is iOS en Android.” Zijn team krijgt een cadeaubon ter waarde van 300 euro, maar de naambekendheid is hun grootste prijs.

(JH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier