Appartementsblok op de Steenakker in Wervik is al verkocht

Redactie KW

Op de Steenakker in Wervik stond het appartementsgebouw van de familie Boscart pas enkele weken te koop. Het is nu al verkocht.

De nieuwe eigenaar is de nv Villa van projectontwikkelaar Wilfried Pollet uit Kortemark. Hij kocht eerder al de leegstaande gebouwen van de coöperatieve Het Volksbelang in de Duivenstraat.

Het gaat op de Steenakker om een pand in drie verdiepingen. Op het gelijkvloers was daar lang geleden café ‘t Steenakker gevestigd. Het café is al vele jaren gesloten. Op de eerste, tweede en derde verdieping zijn er telkens twee flats. De meesten staan leeg. Het appartementsgebouw was te koop via de immobiliënmakelaar Era. De vraagprijs was ingesteld op 297.500 euro. Gezien de topligging en de grootte was dat niet zo’n groot bedrag. Het gaat evenwel om een oud gebouw, dat dateert uit 1969.

Voor 90 procent ontmanteld?

“Meer dan waarschijnlijk zal het gebouw niet volledig worden afgebroken, maar voor negentig procent worden ontmanteld”, zegt Bram Loontjens van Era Geluwe. “Bedoeling is om op het gelijkvloers één handelszaak en één appartement te voorzien. Met dan verspreid over de drie verdiepingen in totaal zes flats. De stad is vragende partij om op het gelijkvloers een winkel te voorzien.”

De Steenakker zal binnen twee jaar volledig worden aangelegd. Deze centrumparking wordt omgetoverd tot een groene en aantrekkelijke site.

(EDB)