Apotheker uit Kortrijk laat zich wijden tot 'Godgewijde vrouw'

30/08/16 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:02

Gaandeweg ontdekte Katherine dat de liefde van God de bron van haar roeping was.

Apotheker uit Kortrijk laat zich wijden tot 'Godgewijde vrouw'

Zondag aanstaande wordt Katherine Stubbe in een viering die voorgegaan wordt door Mgr De Kesel gewijd als Godgewijde vrouw.

Katherine Stubbe (46) werd gelovig opgevoed en bleef ook als jongere een wekelijkse kerkganger. Ze kon niet aansluiten bij een groep acolieten (misdienaars) of een pluswerking en stond als het ware alleen met haar geloof. Katherine kon uiteindelijk met een groep gelijkgezinden haar geloof verder uitdiepen. Ze was ook acht jaar teamlid op de Onze-Lieve-Vrouw parochie en in de federatie. Nu zet ze zich volledig in voor de acolietenwerking en de liturgie.

Delen

Uiteindelijk was het een bevrijding toen ik eindelijk 'ja' kon zeggen op deze roeping

Gaandeweg ontdekte Katherine dat de liefde van God de bron van haar roeping was. In een 15 jaar durende strijd voelde Katherine dat God toebehoren de enige weg kon zijn die haar gelukkig zou maken. "Ik haalde veel excuses aan om er niet volledig te moeten op ingaan, maar uiteindelijk was het een bevrijding toen ik eindelijk 'ja' kon zeggen op deze roeping", aldus Katherine.

Als antwoord op Gods roeping spreekt Katherine zondag haar keuze uit voor een celibatair en zuiver leven. Aartsbisschop Mrg De Kesel zal Katherines voornemens bevestigen en een wijdingsgebed over haar uitspreken. Als Godgewijde vrouw zal Katherine in haar eigen levensonderhoud voorzien. Ze blijft apotheker en zal haar leven delen met het gewone bestaan van mensen.

(EDB - foto GF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!