‘Apostels’ klaar voor Geitefeesten in Hooglede

(Foto KK) © (Foto KK)
Redactie KW

Op zaterdag 7 juli organiseren de ‘tien apostels van de Geitenorde’ voor de 39ste keer hun Geitefeesten. Ook nu staat er terug een gastronomische barbecue op het programma, muziek van The Voice-deelnemers ‘Duplicate’ en tussendoor het aanstekelijke travestietentrio ‘Queen Mey’.

De Geitefeesten zijn sinds 1980 een onvervalste traditie op de Sint-Jozefs-parochie waar jong en oud telkens weer massaal aan hun trekken komen. “Het volksfeest van vroeger met een grootse avondmarkt waar de grote massa op af kwam, hebben we al eventjes achter de rug”, bekent Marc Hillewaere, voorzitter van de Geitenorde. “Toch kunnen we steeds rekenen op een volle zaal en ook dit jaar wordt het een editie om duimen en vingers af te likken.”

“Dit keer hebben we een grote getalenteerde vis binnengehaald”, knipoogt Bart Lamote, die het land afschuimt op zoek naar attractieve groepen. “Na hun succesvolle doortocht in The Voice van Vlaanderen, waar ze onder de vleugels van Axelle Red de finale bereikten, staan de tweelingbroers Koen en Jo te popelen om met hun liveband zaal Geitenhove plat te spelen Ze beklimmen het weekend erna trouwens ook het podium van de Gentse Feesten”, weet Bart. “Een optreden van Duplicate is het best te vergelijken met een sneltrein van hits en medleys waarbij gedurende ruim twee uur gemakkelijk 70 nummers de revue passeren. Een must voor elke zichzelf respecterende muziekliefhebber.”

Showqueen Mey

Showqueen Mey geeft zowel voor als na de headliner een uitdagende acte de présence. “Het zijn drie ravissante dragqueens die de toeschouwers echt waar voor hun geld geven”, aldus Bart. “Een van de ‘dames’ is trouwens een landbouwer uit Lichtervelde, die verborgen talenten heeft. Ambiance verzekerd.” De ‘apostels’ blijven trouwens steeds op zoek naar helpende handen die het bestuur willen versterken. “Misschien mogen we langs deze weg eens vermelden dat onze orde elk jaar kan rekenen op de onbaatzuchtige steun van onze echtgenotes. We zijn hen daar ontzettend dankbaar voor”, klinkt het openhartig. “Ook zonder onze enthousiaste sponsors zou de organisatie van deze jaarlijkse happening moeilijk haalbaar blijven.”

Programma

Vanaf 19.30 uur kan je aanschuiven aan het barbecuebuffet. Voor de kleintjes is er ook een springkasteel. Rond 22 uur treedt Duplicate op met in hun voor- en na-programma de ‘dames’ van Mey. Daarna is het de beurt aan DJ Frederik Marginal. Volwassenen betalen voor de barbecue 15 euro, de kinderen 7,5 euro. Wie alleen naar het optreden komt, betaalt 10 euro, kinderen gratis. Kaarten zijn alleen in voorverkoop te verkrijgen via tel. 051 70 29 06 of via marc.hillewaere@crelan.be. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier