Anzegem voorziet inzamelpunten voor klein herbruikbaar materiaal

Schepen Willy Demeulemeester nodigt de Anzegemnaars uit naar de actie-en inzameldag van zaterdag 5 mei op het plein aan het gemeentehuis. © DJW
Redactie KW

Anzegemnaars die recycleerbare materialen, tweedehandse spullen en andere nog bruikbare zaken thuis hebben maar niet meer nodig hebben, kunnen vanaf eind april terecht bij vijf inzamelpunten op evenveel locaties.

De locaties zijn: de bibliotheek aan de Landergemstraat 1A, het bibliotheekfiliaal aan het Ommersheimplein in Vichte, het bibliotheekfiliaal aan de Pastoor Verrieststraat 12 in Ingooigem, het gemeentehuis of het Sociaal Huis aan de Lieven Bauwensstraat 1 in Vichte.

Mooi verspreid

De locaties zijn zo verdeeld op het grondgebied dat niemand ver hoeft te rijden. En ook: hij of zij moet niet (meer) naar de kringloopwinkel aan de Gentsesteenweg in Beveren-Leie of de kringloopwinkel aan de Doorniksesteenweg in Avelgem.

Schepen voor Containerparken & Afvalbeleid Willy Demeulemeester: “Wie thuis nog bruikbaar materiaal had staan dat hij of zij naar een kringloopwinkel wou brengen, zat al langer met een probleem. Anzegem heeft immers geen kringloopwinkel op zijn grondgebied. Daarom moeten de Anzegemnaars naar Avelgem, Beveren-Leie of zelfs naar Zwevegem. Vele bewoners vinden dat te ver en gaan daarom met materialen die je zeker nog kan gebruiken naar de containerparken in de gemeente en deponeren dat in een of ander bak.”

“Op zich is dat jammer omdat het hier gaat over perfect herbruikbare spullen. In dat verband nam afvalintercommunale Imog uit Harelbeke contact op met het schepencollege om eerst op proef verschillende inzamelpunten in Anzegem en de deelgemeentente voorzien. Wij gingen daarmee heel graag akkoord. Let wel: het gaat hier om inzameling van wat je ‘klein gerief’ noemt: borden, bestek, glazen, speelgoed en dergelijke meer.”

Intussen verscheen informatie over het project in de gemeentekrant Aktiv. Daarnaast krijgen alle bewoners een flyer in de bus die als sticker kan dienst doen om op een doos te kleven waarin ze herbruikbare materialen kunnen deponeren en die kunnen afgeven op een van de vijf inzamelpunten.

Inzameldag

Schepen Willy Demeulemeester: “Samen met Imog organiseert de gemeente op zaterdag 5 mei op het plein aan het gemeentehuis een inzameldag van 14 tot 17 uur. De afvalintercommunale heeft er een infostand waar iedereen terecht kan voor inlichtingen en praktische gegevens in verband met herbruikbare materialen. Voor wie een en ander wil meegeven aan Imog houden wij op het plein een vijftal parkeerplaatsen vrij.” (DJW)

Info op www.anzegem.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier