Anzegem neemt massaal afscheid van Nathan Schepens (11)

In Anzegem werd woensdag afscheid genomen van Nathan Schepens. © JPT
Redactie KW

Nathan kwam vorige week woensdag om het leven toen hij op de sporen gegrepen werd door een trein. Vandaag werd in een bomvolle kerk afscheid van hem genomen.

De opkomst voor de begrafenis van Nathan Schepens in de Sint-Theresiakerk van de Heirweg in Anzegem was woensdagvoormiddag begrijpelijk erg groot. Heel wat sympathisanten, vrienden en kennissen – samen zowat 1.000 rouwenden – wilden de jongen nog een laatste groet brengen en de familie een riem onder het hart steken. Een klein uur voor het begin van de dienst was het al aanschuiven om de kerk binnen te gaan. Zowat 150 aanwezigen volgden de dienst al rechtstaand. Onder de aanwezigen ruime delegaties van de school waar Nathan leerling was – zijn klasgenoten kwamen in groep aan met de bus – maar ook van SV Anzegem, waar hij bij de U12 voetbalde. Ook heel wat collega’s en directieleden van het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdesziekenhuis, waar de moeder van Nathan gynaecologe is. Ook collega’s van de vader, die als econoom bij Eandis werkt, kwamen de nabestaanden hun medeleven betuigen.

Anzegem neemt massaal afscheid van Nathan Schepens (11)

Pastoor Jan Sevenhant, die de dienst voorging, had het in zijn openingswoord over ‘een samenkomst om het verdriet en de onmacht met elkaar te delen’. Klasgenoten en voetballertjes ontstaken kaarsen op het altaar en de oudere zus van Nathan bracht een moedige getuigenis vol herinneringen, net als zijn beste vriend. Intussen werden op een scherm foto’s uit het familiealbum geprojecteerd.

Na de uitvaartplechtigheid zullen de klasgenoten en voetbalcollega’s van Nathan nog een erehaag vormen buiten aan de kerk, terwijl witte ballonnen worden opgelaten.

Dramatisch verkeersongeval

Wijlen Nathan Schepens. (GF)
Wijlen Nathan Schepens. (GF)

De jongen was vorige week woensdag met een vriendje op weg naar de Vrije Basisschool in Anzegem, die nauwelijks anderhalve kilometer van de plaats van het ongeval ligt. Nadat zijn kameraad de spoorwegovergang had overgestoken gingen de slagbomen dicht. Vervolgens stak de jongen over toen de trein was gepasseerd, maar hij werd verrast toen er een tweede trein aanstormde.

Het drama zorgde voor veel verslagenheid in Anzegem. In het gemeentehuis werd kort na het ongeval een rouwregister geopend en ook in de Vrije Basisschool werd een rouwhoekje ingericht.

(FJA/JPT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier