Anthony van ‘Flying Doctors’ aanvaardt job van Prins de Mérode in Congo

© Tom Brinkman
Redactie KW

Honderdduizenden kijkers volgden dinsdag in de tv-reeks Flying Doctors hoe Prins de Mérode aan Dammenaar Anthony Caere een job aanbood in het Virunga park. Anthony liet ons weten dat hij de job effectief aanneemt en minstens voor een jaar naar Congo trekt.

Anthony Caere (links)
© Tom Brinkman

Prins de Merode geniet ruime bekendheid als directeur van het natuurpark Virunga en vooral als niet te versagen beschermer van het wildbestand. De Afrikaanse natuurparken worden immers bedreigd door rebellen, stropers én de oliemaatschappijen die er veel voor over hebben om er de natuurlijke rijkdommen te gelde te maken. In dat kader moet het jobaanbod van de Merode aan Anthony Caere gezien worden.

“Prins de Merode wil beroep doen op mijn kwaliteiten als piloot in dit gebied. Tijdens het Flying Doctors-avontuur is er een hechte band gegroeid tussen ons. Ik heb enorm veel respect voor wat die man presteert en vooral aandurft. Vaak met gevaar voor eigen leven. Hij is zelfs neergeschoten maar toch zet de Mérode door. Voor zo’n man wil ik mij inzetten”, klinkt het enthousiast bij Anthony. “Ik zal er met het vliegtuig gewonde parkwachters ophalen, het park in kaart brengen, olifanten traceren en algemene luchtsupport bieden. Daarnaast zie ik nog toe op de illegale houtkap.” Anthony nam bij z’n huidige werkgever tijdskrediet op voor een jaar en vertrekt eind januari.

(PDV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad